Recorregut


L’aventura dels 21.097 metres es pot viure de moltes formes a Menorca. Des de l’esportiva a la cultural, passant per la gastronòmica o la plaent, aquella que et porta, després de la carrera, a poder gaudir d’un deliciós bany en alguna de les cales verges que té l’Illa. La Base Deportes Benito Mitja Marató de Fornells que organitza Biosport Menorca ofereix molt més allà del desafiament esportiu, obre la possibilitat de descobrir els encants d’una Illa que poc o gens té a veure amb la resta que descansen en el Mar Mediterrani.

Arriba ara una nova edició d’una cita que pretén assentar-se al calendari nacional i col·locar-se com una de les opcions més atractives per als corredors, no solament per la seva oferta esportiva sinó tot allò que la complementa.

El circuit transcorre estretament lligat a la natura. La sortida tindrà lloc en la cèntrica i encantadora població des Mercadal, on els atletes faran un volt pels seus carrers rebent l’abraçada i el suport de la població al seu pas, abans de prendre el camí de Tramuntana, en direcció a Fornells. Aquest traçat transcorre per una zona humida declarada d’alt interès per la Unió Europea, sota l’atenta mirada de cavalls, bens, cabres i vaques que pasten tranquils i aliens al fervor que d’un temps a ara ha despertat el simple però meravellós fet de sortir a córrer. Els corredors gaudiran també d’una gran varietat d’aus que nien en aquesta zona i que són el preuat objectiu de nombroses fotografies.

El circuit dels poc més de 21 quilòmetres es completa amb el pas a la carretera que porta a Fornells, on els corredors cobreixen un passeig per la badia d’aquesta localitat de pescadors repleta de punts en els quals gaudir de la gastronomia local reposant forces després de la carrera.

Els participants del 10.000 viuran un nou recorregut aquest 2020, on ja no hauran de fer voltes sino que sortiran des del Camí de Tramontana cap a Fornells. Així i tot, gaudiran d’un traçat aferrat a un mar que rares vegades acostuma a perdre la tranquil·litat. Unes vistes idíl·liques, envoltades de mar abracen una arribada a meta carregada de sensacions que tenyeixen un esforç que ens recorda que la vida és allò que passa entre quilòmetre i quilòmetre. I tot això als peus de El Toro, la muntanya més alta de la Illa amb els seus 358 metres des dels que un pren consciència no solament que està en una illa sinó que es troba en un lloc de somni.

I després? Al corredor no li queda més que recollir el fruit de l’esforç. Acaba l’aventura esportiva i comença la cultural, la gastronòmica o, simplement, la de descansar en alguna platja d’aigües cristal·lines o en un paratge idíl·lic. Fornells presumeix d’un encant que difícilment es troba en altres poblacions de la Illa, les cuines dels seus restaurants destil·len un subtil i harmoniós toc en els seus plats que van d’acord amb el paisatge que adorna el poblat de pescadors i que està compta amb l’encant dels seus habitants, que reben al visitant com un més. Des de carns menorquines cuinades amb receptes centenàries a peix fresc tractat amb summa cura i sense oblidar-se de les reconegudes i apetitoses calderetes de llagosta, Fornells enlluerna al visitant des de l’estómac, on el corredor sol premiar l’esforç que exigeix cada carrera. I llavors un s’adona que el cruiximent, a Menorca, te un gust diferent. Te un gust, simplement, millor.