Florit i Córdoba, campions de Balears en Fornells

Florit i Córdoba, campions de Balears en Fornells

El corredor d’Alaior, que ja va regnar en la Marató, s’imposa en una carrera molt igualada que es va decidir en els últims 4 quilòmetres

Balears ja té als seus nous campions de Mitja Marató. La mallorquina Rosa Córdoba i l’alaorec Joan Florit es van portar el ceptre en una Base Esports Benito Mitja Marató de Fornells molt dura, que estrenava la condició de campionat, a més de recorregut homologat per la Federació d’Atletisme, i que va reunir, entre les seves dues distàncies, a 425 corredors. Un esdeveniment que va batre el seu rècord de participació i que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

Miquel Torres i Susana Seguí van regnar en uns 10 quilòmetres molt ràpids per la badia de Fornells i que van recórrer en 35:18 i 44:45, respectivament. Els van acompanyar en el podi Lluís Caldentey (35:34) i Albert Sabater (36:18), i Julia Rita (45:31) i Paula Sanaloni (46:23).

En la prova regna, la sortida des des Mercadal va ser ràpida amb un grup de 12 corredors disputant-se el lideratge en el primer punt de control. Ja en l’exigent Camí de Tramuntana, amb un perfil de puja i baixes constants, el mallorquí Biel Forteza prenia lleugerament el control acompanyat de Pedro Olmo i del propi Florit. No va ser fins a l’arribada a Ses Salines, mancant una mica més de 4 quilòmetres quan la carrera es va trencar en favor de l’alaiorec, guanyador absolut amb 1:14:50, seguit de Forteza (1:15:31) i d’Olmo (1:15:31), en un duel que es va decidir en els últims metres i a l’esprint.

La carrera femenina va estar dominada de principi a fi per una Còrdova que en el quilòmetre 10 ja avantatjava a les seves perseguidores en 2 minuts. Va administrar la renda per a travessar la meta amb un crono d’1:25:03 seguida de Gabriela Alemany (1:28:35) i d’Irene Portillo, qui va parar el crono en 1:30:20.

En la modalitat per equips, el Club Atletisme Inca va aconseguir el doblet en guanyar en masculí i femení, mentre que la categoria femenina la va completar El Esport, acabant segon, i AD Atletisme Calvià. En homes, Club Atletisme Badia de Palma va ser segon i Menorca Trail Club Es Castell va ser tercer.

Fornells va lluir el seu millor rostre per a acollir la carrera organitzada per Biosport Menorca i Elitechip en col·laboració amb l’Ajuntament des Mercadal. Al lliurament de trofeus van acudir l’alcalde des Mercadal, Francesc Ametller, acompanyat de les regidores d’Esports, Vanessa Vinent, i de Fornells, Lali Garriga, així com el gerent de Base Esports Benito, José María Pons, el director general de Biosport Menorca, Toni Capó, i el coordinador municipal d’Esports, Kote Marquès.

Aquí pots consultar totes les classificacions.

No Comments

Deja un comentario